Viidenkymmenenkahdensantuhannen euron työpaikkalounas

Mielestäni ruokailu ravintolassa on ylellisyyttä, joka kuuluu juhlapäiviin. Työpaikan lounaskuppila on ravintola. Juhlit siis jokaista perustyöpäivääsi ylellisellä juhla-aterialla kalliissa ravintolassa. Jos taloudessasi on velkaa ja varsinkin kallista luottokorttivelkaa tai muuta kulutusluottoa, autolainaa tai sinulla on tarvetta ylimääräiselle rahalle, luovu ravintolalounaistasi välittömästi ja korvaa ne omilla eväillä.

Lounaan hinta lounaskuppilassa on tyypillisesti n. 9 euroa. Viikossa se tekee 45 euroa, kuukaudessa 198 euroa ja vuodessa 2322 euroa! Jos haluaisin kattaa arkipäivisin tapahtuvan lounasruokailun pelkillä sijoitusteni tuotolla, olisi siihen varattava sijoitusvarallisuutta 58.050 euroa neljän prosentin turvallisella vuosittaisella nostolla. Olisitko valmis ostamaan loppuelämäsi työpaikkalounaat hintaan 58.050 euroa?

Omat eväät saa eurolla päivässä. Ja tuohon hintaan saat kyllä varsin loisteliaan annoksen. Oma mielikuvitus ja viitseliäisyys vain on rajana. Minä tykkään pitää pari pientä ruokataukoa työpäivän mittaan. Olo pysyy kylläisempänä ja painokin kurissa.

Jos korvaat ravintolalounaan omilla eväillä ja sijoitat erotuksen realistisella kahdeksan prosentin vuosituotto-oletuksella, sinulla on vuoden päästä sijoitusvarallisuutta 2197 euroa. Kymmenen vuoden päästä olet 31.161 euroa rikkaampi ja sinua hymyilyttää, koska sijoituksesi tuottaa kyseisenä vuonna 2492 euroa sinun tarvitsematta tehdä mitään!