Mistä halvimmat ja laadukkaimmat huonekalut?

Kun tarvitsen uuden huonekalun en suinkaan ryntää suin päin Ikeaan. Laitan seurantaan tori.fi-myyntipalstan ja tarkkailen tarjontaa rauhallisesti muutamia kuukausia. Tarjonta ja hintataso alkavat hahmottua.

Hankin juuri pojalleni koulupöydän. Se on laadukas ja kokopuinen. Pöytälevy on paksua viilupintaista liimapuulevyä. Pöydän pinnan lakkakerros oli hieman kulunut mutta maalikerros korjasi sen. Hintakin oli varsin kohtuullinen. Se oli nimittäin ilmainen.

Jos olisin marssinut Ikeaan, olisin saanut huteran lastulevyviritelmän ja lompakko olisi keventynyt 45, 69, 109 tai vielä suuremmalla eurosummalla. Jälleenmyyntiarvo olisi ollut nolla. Oman pöytäni voin hyvin laittaa vuosien päästä myyntiin parilla kympillä. Saan voittoa!

Nykyaikaisen halvan muovipinnoitetun lastulevyhuonekalun pintaa ei voi hioa. Kun viilu alkaa repsottaa, se on roskiskamaa. Lastulevy ei kestä iskuja, se ei kestä painoa, eikä se myöskään kestä kosteutta. Vanhan täyspuisen huonekalun kolhut voi kitata tasaisiksi, pinnan voi aina hioa ja lakata tai maalata uudelleen. Mööpeli on jälleen kuin uusi!

Kun tarvitset huonekaluja, perehdy käytettyjen vanhojen huonekalujen markkinoihin ja opettele tekemään itse pieniä kunnostustöitä. Saat halvalla laadukkaita ja kestäviä kalusteita. Muista: vanhojen huonekalujen hinnat nousevat, uusien hinnat laskevat.