Taloustontun filosofia

Tervehdys ja tervetuloa arvoisa lukija.

Tämän palstan tarkoituksena on toimia ilmaisena apuna jokaiselle, joka haluaa hieman enemmän irti käytettävissä olevista tuloistaan, päästä eroon pikavipeistä ja muusta kalliista elämäntyylistä ja saavuttaa mukavan ja ylellisen elämäntyylin. Mukava elämä ei nimittäin tarvitse suuria tuloja. Olennaista on mielestäni optimoida menot. Jos onnistut hankkimaan nykyisen elämäntyylisi vaatimat hankinnat puoleen hintaan, tarkoittaa se samaa kuin tulojen kaksinkertaistaminen. Jos otamme verotuksen vaikutuksen huomioon, tarkoittaa se jopa enemmän kuin tulojen tuplausta. Menojen puolittaminen voi mahdollistaa myös työmäärän puolittamisen. Näin olen itse tehnyt.

Väittäisin että elämäntyylini näyttää vähintään samalta kuin naapureillanikin. Asun kaupungissa hyvällä ja keskeisellä paikalla vanhassa omakotitalossa, jota kunnostelen ja olen kunnostanut pikkuhiljaa vuosien varrella. Olen aviossa ja minulla on lapsi. Autotallissa on auto. Jatkuvan optimoinnin vuoksi tämä kaikki ei maksa paljoakaan.

Käyn vain osa-aikaisesti ansiotyössä. Rahaa jää silti reilusti säästöön johtuen optimoidusta kulutuksestani. En ole luopunut mistään tärkeästä. Syömme hyvin, teemme lomamatkoja, autoilemme ja asumme tilavasti omakotitalossa. Kaikki kulutukseni on harkittua. Nautin kustannusten vertailusta ja omien ratkaisujen keksimisestä.

Sijoittaminen on osa elämääni. Se on ollut intohimoni jostain 1990-luvun puolesta välistä saakka ja olen tehnyt siinä virheitä ja toki teen niitä yhä. Olen myös onnistunut ja vuosien kuluessa ja tiedon karttuessa yksinkertaistanut sijoitusfilosofiani muutamaan jopa tieteellisestikin toimivaksi todistettuun periaatteeseen. Niistä kerron postauksissani.

Raha-asioissa mielestäni voi joko uida vastavirtaan tai myötävirtaan. Vastavirtaan uiminen tarkoittaa ylimääräisen vastuksen hankkimista luotolla eläen, tarpeetonta ja tuottamatonta tavaraa haalimalla ja jokapäiväisistä tarpeista tarpeettoman kovaa hintaa maksamalla.

Myötävirtaan uiminen taas harkitsevaa ja nokkelaa kuluttamista, selkeyttämistä ja optimointia. More bang for the buck. Kenties jopa euron monistamista useammaksi.