Tuplaa hyvinvointisi puolittamalla työaikasi

Tässä yksi keino lisää hyvinvointisi työkalupakkiin. Tästä ei puhuta paljoakaan ja toivon että olisin kuullut ja havahtunut tähän aikaisemmin. Olin jatkuvasti stressaantunut. Heräilin aamuyöstä. Stressaannuin pienistäkin asioista. Pienen lapsen isänä se ei ole hyvä asia. Mietin ratkaisuna jopa irtisanoutumista työstäni.

Ratkaisu ei ollut työ vaan sen määrä. Jostain syystä me teemme joko täyttä työviikkoa ja uuvumme. Toiset eivät tee ollenkaan joko uupumisen tai työnsaannin vaikeuden vuoksi. Täysi työviikko tulee meille automaattisesti ja pyytämättä. Vaihtoehtoja ei kukaan tule tyrkyttämään. Se vaatii aktiivisuutta.

Elämäntyylini oli harkitsematon. Käytin rahaa silloin kun siltä tuntui. Ruokakaupan ostoskassini oli aina sadan euron arvoinen. Notkuin paljon kahviloissa. Ostin vaatteita mielenjohteesta tarkistamatta todellista tarvetta. Ostin kalliita harrasteajoneuvoja.

Kaikki liittyy kaikkeen, työssäkäynti, rahantarve, kulutus. Jos ostan kaiken puolet halvemmalla, pärjään puolet pienemmällä palkalla. Puolet pienemmän palkan saa puolittamalla työajan.

Tein muutoksia ostoskäyttäytymiseeni. Aloin kutistaa kulutustani. Luovuin vaatteiden ostamisesta. Vaatekaappini on täynnä ja omistan paljon vaatteita joita en käytä edes vuosittain. Päätin ostaa uuden vaatteen vasta kun vanha hajoaa ja sittenkin vasta todelliseen tarpeeseen. Viimeisen vuoden aikana olen ostanut yhdet housut.

Vähensin auton käyttöä. Korvasin kaupungin sisäiset autoilut polkupyörällä ja kävelemällä. Myin harrasteajoneuvon pois. Aloin seurata kauppojen tarjousilmoittelua. Ostin suuria eriä elintarvikkeita tarjouksista. Aloin myydä tarpeetonta tavaraa kaappitilaa viemästä. Uusien hankintojen kohdalla tarkistin ensin netin käytettyjen tavaroiden markkinapaikat.

Aloita ETF-kuukausisäästäminen
Aloittamalla ETF-kuukausisäästämisen nyt. Nordnet.fi

Stressi on lähes pudonnut pois. Nyt on aikaa omille ajatuksille, lapsen kanssa viihtymiselle, kirjoille, elokuville ja vaikkapa keinutuolissa istumiselle ja takkatulen tuijottamiselle.