Sijoita kauppakassiin

Perheen emäntä tai isäntä käy ruokakaupassa neljä kertaa viikossa. Hän ostaa normaalit ostoksensa, latoo ne kassahihnalle. Hän repäisee kasan päälle myös muovikassin. Kaksi kertaa viikossa hän ottaa kaksi muovikassia ja kaksi kertaa yhden kassin. Viikossa tästä kertyy kuusi muovikassia. Yksi kassi maksaa 0,18€.

Mitä tämä kaikki tarkoittaa? 0,18€ ei varmaankaan maata kaada? Ei varmaankaan kaada, mutta lasketaan kuitenkin mitä tämä pieni rutiini maksaa. Viikossa muovikasseihin kuluu 0,18*6= 1,08€. Reilu euro siis viikossa. Ei tunnu paljolta. Kuukaudessa muovikasseihin kuluu 4,68€. Se on jo jotain. Sillähän saa pullakahvit kahdelle tai hampurilaisaterian. Sillä saa kahdeksan kiloa perunoita tai viisi kiloa banaaneja. Vuodessa ostoskassi-iloittelu maksaa 56,16€. Sillähän saa jo vaikka mitä. Ostat uuden pölynimurin. Teet risteilyn yhdessä puolisosi tai ystäväsi kanssa. Ostat viisi elokuvalippua.

Mikä olisi vaihtoehto tälle hulluttelulle? Osta kaksi kestävää ostoskassia. Jos yksi kassi maksaa esimerkiksi viisi euroa, kertasijoitus on yhteensä kymmenen euroa. Jos ajattelemme näytä kahta ostoskassia sijoituksena, kuinka hyvä sijoitus ne ovat? Yhtä hyvää sijoitustuottoa et saa mistään. Vuosituotto sijoitukselle on nimittäin 561%.

Osta siis pari hyvää, kestävää ja kaunista kauppakassia. Säilytä niitä niin, että ne ovat aina mukanasi, vaikka auton takakontissa tai laukussasi. Urasi sijoittajana on alkanut. Aina kaupassa käydessäsi kilauta säästetyt kolikot mielessäsi imaginääriseen säästöpossuusi. Voit vaihtoehtoisesti avata verkkopankissasi oikean pankkitilin ja asettaa kuukausittaisen 4,68 euron automaattisiirron tilille. Anna tilille nimeksi ”Kiitos kauppakassi”.
Ne tekevät, jotka osaavat! Valtava valikoima tuotteita omatoimiseen rakentamiseen ja remontoimiseen!