Halpuuta leipäostoksesi

Mistä ostaisin leipäni edullisimmin? Prisman ”pysyvä” Reissumiehen halpuutus on nyt ohi. Lidl seurasi heti perässä Reissueväs-leipänsä kanssa. Hinnat nousivat kymmeniä prosentteja. Leivän hinta on kaupassa kahdesta eurosta ylöspäin kiloa kohti. Monessa perheessä leipä on päivittäistä ruokaa. Mistä siis saisin leipäni halvimmalla?

Kaapista löytyi pussi vehnäjauhoa, paketti kaurahiutaleita, kuivahiivaa, sokeria, suolaa. Nämä ovat kaikki superhalpoja aineksia. Ne ovat myös kuiva-aineita, joten niitä voi pitää aina valmiina kaapissa. Syntyisiköhän näistä aineksista mitään syömäkelpoista? Kyllä syntyi!

IMG_20160410_180901

Aineksista syntyi herkullinen kaura-vehnäleipä. Tässä ohje:

5 dl vettä

2,5 dl kaurahiutaleita

1 pussi kuivahiivaa (7 g pussi kuivahiivaa vastaa 25 g tuoretta hiivaa)

2 tl suolaa

3 tl sokeria

n. 10 dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi 40-42 asteiseksi. Lisää kuivahiiva, suola ja sokeri, kaurahiutaleet. Sekoita ja anna hiutaleiden turvota hetken.

Lisää vehnäjauhoja pikkuhiljaa ja vaivaa taikina palloksi. Käytin itse yleiskonetta ja taikinakoukkua. Kun taikina ei enää tartu kulhon reunoihin, on taikina valmis.

Anna kohota liinan alla tunti.

Kaada pallo uunin pellille. Taputtele pinnalle hiukan vettä. Litistä taikinapallo n. 3 cm paksuksi. Ripottele vehnäjauhoja koristeeksi. Viillä veitsellä muutama raita taikinan pintaan.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paista n. puoli tuntia.

Tuloksena on aivan järkyttävän kokoinen uunituore gourmet-limppu! Ja mikä parasta, raaka-aineet kustantavat vain parikymmentä senttiä.
Action-kamerat alk. 69,95€

 

Ne tekevät, jotka osaavat! Valtava valikoima tuotteita omatoimiseen rakentamiseen ja remontoimiseen!