Paristoja Malesiasta

Rannekellostani lopahti paristo. Mistä löytäisin uuden ja mahdollisimman edullisesti? Pidän tällaisista pienistä projekteista. On mielenkiintoista tutustua aiheeseen ja vertailla hintoja. Pienestäkin asiasta voi tehdä mielenkiintoisen miniseikkailun.

Kuten olen aiemmin kirjoittanut, en suinkaan ryntää ensimmäiseen kauppaan ja pese rahalla ongelmaa pois. Laitan asian listalleni ja aloitan selvitystyön. Tässä tapauksessa aina uudessa kaupassa vieraillessani tarkistin paristohyllyn ja hintatason. Kävi ilmi, että rannekellon pieni paristo ei ole kaikkien kauppojen valikoimissa ja jos on, sen hinta on halvimmillaankin pari euroa kappaleelta.

Ebay.com on käynyt tutuksi ostospaikaksi vuosien mittaan. Kokemukseni ovat olleet pelkästään myönteisiä. Nytkin avasin netin ja tutustuin valikoimiin. Nappiparistot ovat otollisia tilattavia kaukaakin. Ne mahtuvat kirjeeseen ja kulkevat postin mukana vaivattomasti. Hintataso yllätti. Paristot ovat jopa epäilyttävän halpoja kaukoidässä. Täytyy myöntää, että hintataso oli mielestäni liiankin halpa.

Tilasin kuitenkin kymmenen nappipariston arkin. Hinta oli kokonaista 0,77 euroa! Siis 77 senttiä kymmenestä paristosta. Ja postimaksu? Se kuului hintaan! Laitoin tilauksen vetämään. Kolmisen viikkoa myöhemmin postilaatikossani oli paketti Malesiasta.

img_20170121_114332Lopputulos on tässä. Paristot ovat sopivia, niitä on kymmenen ja kello toimii taas. Koko lysti kustansi 0,77€. Seuraan tilannetta. Toimivatko paristot yhtä pitkään kuin kalliimmat kotimaasta ostetut?

Päivitys 5.4.2017: Joko rannekelloni koneisto syö paristoja tai sitten nuo Kiinasta tilaamani nappiparistot ovat heikkoja. Kello raksuttaa hienosti pari päivää ja sitten alkaa pysähdellä. Taitaa mennä oppirahojen piikkiin tämä seikkailu.

Päivitys 14.6.2017: Näyttää sittenkin siltä, että vanhan rannekelloni koneisto syö paristoja todella nopeasti. Koneisto pysähtyy vain n. vuorokaudessa uuden pariston vaihdon jälkeen. Olen kokeillut kahdella eri paristomerkillä. Nyt on edessä kaksi vaihtoehtoa. Joko hankin uuden kellon tai olen ilman. Näin downshiftaajana kelloa ei juuri tarvitse tuijotella, joten valinta on melko selvä 🙂